STORY

En återblick på Studies in Seating på 3daysofdesign

Hundratals internationella designentusiaster besökte Savos utställning Studies in Seating för att utforska kulturen kring sittande på årets 3daysofdesign i Köpenhamn. Utställningen, som ingick i FRAMING i Odd Fellow-palatset, satte kontorsstolen under lupp och bjöd in besökarna att våga drömma.

Studies in Seating upptog två rum och lyfte fram varför kontorsstolen, trots sin anspråkslöshet, fortfarande förtjänar en plats vid bordet. Utställningen designades och kurerades av designstudion Form Us With Love och fokuserade på hur den moderna arbetsplatsen ser ut och påverkar vår hälsa och vårt välmående.

Det mindre rummet hade förvandlats till ett nav för utforskande, experimenterande och avslappning. Här kunde besökarna slå sig ned i stolarna och bläddra genom Savos omfattande bibliotek av böcker och material om design, kontorsstolar och ergonomi, eller bara ta en paus medan de laddade sina digitala enheter. Vi älskade att se hur väl stolarna togs emot och hur besökarna testade de olika modellerna.

Besökarna fick större insikt i sittandets värld och kunde delta i vår interaktiva forskningsstudie och föreställa sig kontorsstolens framtid. Vi håller fortfarande på att arbeta oss igenom de hundratals inspirerande tips vi fick in under festivalen och kommer att dela med oss av förslagen inom kort.

Utställningens andra rum var centrerat kring tre ikoniska Savo-kontorsstolar: Savo 360 och Savo Soul av Olle Lundberg samt Savo Spine, designad av Form Us With Love, som fick mycket uppmärksamhet. En av höjdpunkterna var att betrakta hur besökarna engagerade sig i stolarna och den kreativa utvecklingen och detaljerna bakom deras konstruktioner.

Det var ett sant nöje att träffa så många likasinnade under utställningen och de guidade frukostsessionerna, där fika från Juno the Bakery gav energi till intressanta diskussioner och nya relationer.

Vi är glada över att ha omgetts av så många andra fantastiska varumärken och över att ha varit en del av FRAMING i Odd Fellow-palatset. Studies in Seating har inte bara visat betydelsen av innovation inom design, utan också vikten av att tänja på gränserna kring sittplatser.

Savo riktar ett stort tack till FRAMING och teamet, våra partners och alla som kom till utställningen. Ni som inte gjorde det hoppas vi få träffa på nästa event!

Fotografi: Rickard Grönkvist