Inspiration

Bravida väljer Savo – igen!

Savo har levererat stolar till Bravidas huvudkontor, ca 3 600 kvm på Mikrofonvägen i Hägersten. I de nyrenoverade lokalerna finns nu både gamla och nya Savo-stolar på kontorets fyra våningsplan.

Inredningskoncept för ett nytt arbetssätt

Bravida hade vuxit ur huvudkontoret som varken hade optimal planlösning, akustik eller ventilation. Först var de på jakt efter nya lokaler, men efter att ha genomfört intervjuer och beläggningsmätningar inför projektet bestämde de sig för att stanna och bygga om de befintliga lokalerna. Ansvarig arkitekt för konceptet var AG Arkitekter och Hifab projektledde omflyttar under ombyggnadsperioderna, inköp samt implementering av ABW (Activity Based Working). Syftet med renoveringen var att övergå till ABW där alla skulle kunna sitta överallt, eftersom vissa skrivbord tidigare ibland stod tomma. Visionen för projektet var ”Ett Bravidahus” där upp till 300 arbetsplatser nu finns tillgängliga för Bravidas koncernledning och divisioner.

– En flexibel planlösning med fler arbets- och mötesplatser stödjer det nya arbetssättet och samtidigt har Bravida gott om plats att växa ytterligare, berättar Lena Åberg, projektledare på Hifab.

Slutkund: Bravida
Inredningsarkitekt: AG Arkitekter
Projektledare: Lena Åberg, Hifab
Savos roll: Möbelleverantör
Färdigställt: Oktober 2020
Plats: Hägersten
Verksamhet: VVS
Yta: ca 3600 kvm

Vi vill skapa ett Bravidahus där vi gemensamt arbetar och framhåller vår produktion samt vår effektivitet inom alla discipliner och områden

Bravidas vision för ombyggnationen

Färgstarkt med Savo Soul och Savo Studio

Som bas i färgskalan i lokalerna ligger en beige matta och arbetsplatser i vitt, beige och brunt. Grupper med soffor och fåtöljer skapar färgklickar med gult, blått och grönt kombinerat med vita förvaringsmöbler med inslag av ljust trä.
En grupp Savo Soul med klädda armstöd i metall togs med från ett annat kontor eftersom de var så nöjda med dem och gärna ville återbruka möbler, berättar Lena Åberg.

Hållbarhet var en viktig del av renoveringen och Bravida återanvände inredning och köpte begagnat. All annan lös inredning byttes ut för att passa det nya inredningskonceptet och arbetssättet. Inför ombyggnationen fick referensgruppen prova några olika nya stolar och valde då Savo. Den här gången i modellerna Savo Studio och Savo Soul med meshrygg.

– Många som jobbar på Bravida uppskattar rejäla stolar och vi fick väldigt bra respons på Savo-stolarna från både kvinnor och män. Savo Soul passar det nya arbetssättet också eftersom stolen är så enkel att använda, säger Lena Åberg.

Savo Soul med klädda armstöd i metall togs faktiskt med från ett annat kontor eftersom de var så nöjda med dem

Lena Åberg, projektledare Hifab

Olika avdelningar samlades på huvudkontoret

Huvudkontorets lokaler är indelade i fokuszoner och aktiva zoner med mötesrum, arbetsplatser, lounge, touch down-ytor och lounge. Ett önskemål från medarbetarna var att separera mötesrum och matsal, som tidigare låg på entréplan, och resultatet blev en helt ny matsal där medarbetarna kan äta och socialisera avskilt från externa besökare. På samma våning finns också gungor som stimulerar rörelse vid samtal och snabba avstämningar.