Story

Designer: Olle Lundberg

Olle Lundberg har varit verksam som designer sedan 1980-talet. Han studerade industridesign vid Konstfack i Stockholm, Universitetet i Essen samt vid Lénsci – Les Ateliers i Paris. Olle driver sedan 1990 sitt eget designkontor, Lundbergdesign som arbetar med designprojekt för både nationella och internationella uppdragsgivare.

LundbergDesign har erhållit flera internationella designutmärkelser såsom RedDot och IF awards. För Savo har Olle Lundberg designat Savo Soul och Savo 360 som lanseras i februari 2021.

Har du någon designfilosofi?

Vår design på Lundberg Design präglas av en skandinavisk enkelhet. Jag tycker att kombinationer av olika material är spännande och gillar att skapa kontraster mellan olika material, behandling av ytor.

Vad är viktigt när man designar en stol?

Att arbeta efter en tydlig brief så att man träffar målbilden med stolen; stolens form, syfte och funktioner och att det finns ett bra samspel mellan dessa i designen.

”En kontorsstol för framtiden ska funka lite som en smartphone. Den ska vara självinstruerande, enkel att använda och passa alla. Och den ska ha känsla. Det var vårt utgångsläge med Savo Soul. Enkelhet har varit ledordet hela vägen samtidigt som ergonomi och kvalitet har haft högsta prioritet fick vi inte tappa Savos själ. En riktig utmaning som jag med stolthet ser resultatet av idag!”

Olle Lundberg, designer Savo Soul

Hur gick tankarna när du designade Savo Soul?

Grundtanken var att skapa en smart kontorsstol som skulle kunna anpassas till kundens behov. Det är därför den finns i så många varianter med en rad olika tillbehör och versioner. Till exempel kan man få den med meshrygg eller med tygklädda armstöd. Savo Soul är en stol med flera funktioner, för att uppfylla de kravställningar som krävs för större upphandlingar. Den har ett mer komplext och tekniskt uttryck på grund av alla funktioner som integrerats i designen.

Berätta om nya Savo 360!

Savo 360 är designad för att uttrycka enkelhet, unik design och flexibilitet. Den runda formen gör att den smälter in fint i olika miljöer utan att ta för mycket visuell plats. Målsättningen var att skapa en enkel, attraktiv stol med en design som fungerar crossover mellan olika användningsområden och passar som arbetsstol, mötesstol och i loungen.