Story

Så arbetar du bättre på hemmakontoret

Oavsett om du arbetar på kontoret eller hemma så är arbetsmiljön viktig. När människor arbetar mer hemifrån blir arbetsplatsen i hemmet viktigare än någonsin. Savo guidar dig för att jobba bättre och bekvämare hemma!

Välj ett arbetsrum

Välj helst ut en separat arbetsplats hemma. Även om det kan vara bekvämt att sitta med datorn i soffan eller en skön fåtölj så är de inte utformade för att vara arbetsmöbler. Utse en plats med en ordentlig stol som passar för arbete. Undvik om du kan att arbeta i sovrummet då det är avsett för vila och återhämtning. Välj gärna ett tyst rum där du inte störs av buller utifrån eller andra ljud.

Tänk på ergonomin

För att undvika stelhet och överbelastningar som kan orsaka smärta är det bra att byta arbetsställning ofta och variera mellan att sitta ner och stå upp och arbeta. Ett höj- och sänkbart bord gör det enkelt att välja om du vill jobba stående eller sittande. Ta pauser regelbundet och gärna promenader för att få frisk luft och ny energi. Ibland räcker det att ställa sig upp och sträcka på sig då och då.

Bra luft gör dig piggare

Självklart behöver ventilationen hemma alltid vara bra men dålig luft kan bli extra märkbart när man tillbringar mer tid hemma och vid koncentrerat arbete. Med bra luft hemma undviker du trötthet och huvudvärk under arbetsdagen.

Rätt ljus

Oavsett om du har ett rum avsett för arbete eller byter arbetsplats så behöver ljuset vara bra för att motverka trötthet och överansträngda ögon. Välj gärna ett rum med fönster för att få in dagsljus också men undvik att sitta med direkt solljus på datorskärmen.

Rutiner och pauser

Bestäm när du ska börja och sluta arbeta med bestämda klockslag. Bestäm också samt vilka tider du ska äta lunch och ta raster och håll dig till dessa. Det gör det enklare att planera och genomföra dagens arbetsuppgifter och du undviker att jobba sent på kvällen.

Välj rätt sittplats

Välj stol efter ytan, sitter du trångt eller har ett stort kontorsrum att tillgå? Savo erbjuder olika stolar som passar för arbete hemifrån.

Savo 360

Savo 360 utnyttjar hörn, mellanrum och andra mindre ytor effektivt och är utvecklad för att passa in såväl på kontoret som hemmakontoret. Smidigheten, den praktiska storleken och den höga ergonomin gör den idealisk även i hemmet. Möjligheten att styla stolens klädsel gör att den kan smälta in sömlöst i de flesta hem. Trädelarna gör designen tilltalande och mjukare i sin form än klassiska kontorsstolar som används i hemma.

Savo Soul

Savo Soul är enkel att ställa in och skön att sitta i. Denna variant är helklädd rygg som passar fint i många hemmiljöer. Välj mellan flera olika färger och tyger på klädseln!

Savo Soul med mesh

Savo Soul med mesh kan ta bort ”kontorskänslan” och skapa ett luftigt uttryck. Med mesh i en färg som passar med övrig inredning är denna stol ett lika smart och bekvämt val för hemmakontoret. Nackstöd finns som tillval för extra komfort.

Savo Studio

Det är viktigt att hemmet fortfarande känns som ett hem även om det används som en arbetsplats. Med sin retrokänsla kan Savo Studio i din favoritfärg på klädseln till och med förstärka inredningen hemma.

Savo Joi

Savo Joi kan användas både som kontorspall och som arbetsstol på hemmakontoret. I mindre hem kan en pall vara ett bättre alternativ än en stol. Om man ont om plats så är Savo Joi med sin unika joysticksfunktion i fotplattan både yteffektiv och stärkande för rygg och mage. Smidig att ställa undan när du jobbat färdigt!

Savo Invite

Savo Invite är en stilren mötesstol gjord för att kunna arbeta i som passar bra i de flesta hemmiljöer. Designa din stol med tyg eller mesh och välj om du vill ha den med eller utan armstöd. Matcha färgen på sitsen med meshryggen eller välj tyg i två olika färger.