Story

Kontorsstolar med mesh

Vi var tidiga i Skandinavien med mesh till våra kontorsstolar. Idag har det blivit ett av våra signum, bäst exemplifierat av Savo Soul. De snabba framgångarna med Savo Soul i mesh har gjort att vi utökat utbudet av meshtyger.

Fördelar med meshtyg

Mesh är en definition på ett tyg med tätt placerade små hål. Det finns många fördelar med att använda mesh i ryggen på en kontorsstol eller mötesstol. Våra meshryggar är designade så att de är elastiska och formas efter kroppen. De anpassar sig efter användarens behov av optimalt stöd i varje position utan att behöva justera rygghöjden för att sitta bekvämt.

En del av designen

Mesh har blivit ett designuttryck eftersom det både kan smälta in och lyfta designen utan att ta över. Kontorsstolar med meshrygg gör att intrycket känns luftigare i en interiör med många stolar på samma plats. Med mesh blir ryggen tunnare och elegantare och det blir inte en ”vägg” av stolar.

Hållbart

De meshtyger vi använder uppfyller miljökraven för offentlig miljö. Den stora fördelen med mesh är att det går åt mindre material än vanligt tyg och man helt undviker skum som är en stor miljöbov inom möbelindustrin. Alla våra meshryggar är märkta med Möbelfakta.

Luftigt för ryggen

Tyget har en bra balans mellan tryckavlastning och temperatur. Att sitta i en arbetsstol med meshrygg ger en luftig känsla för ryggen jämfört med stolar med klädda och stoppade ryggar. Inte minst heta sommardagar eller i varma mötesrum.

Flexibelt och transparent

Vi arbetar idag med mesh i tre olika kvaliteter från Gabriel, alla med olika design och transparens för att tillgodose de flesta behov.

String

I det närmaste ett helt transparent tyg. En nästan osynlig textil med exceptionell styrka. Strings enkla och okomplicerade struktur och färgpalett gör tyget lätt att kombinera med andra material som stål, plast och trä. String är Oeko-Tex-certifierat och 100 procent fritt från tungmetaller.

Runner

Med sin halvtransparenta kvalitet och mjuka tredimensionella struktur är Runner ett visuellt och iögonfallande tyg i en bred färgpalett. Runner är oeko-Tex- certifierat och 100 procent fritt från tungmetaller.

Vivid

Vivid är ett flerfärgat tyg utformat speciellt för kontorsstolsryggar. Det är ett mer heltäckande tyg som ger ryggen intrycket av att vara klädd. Vivid är Oeko-Tex- certifierat och 100 procent fritt från tungmetaller. Tyget är tillverkat av 80 procent återvunnen polyester.