STORY

Modulära plattformen Spine

Savo Spine som utvecklats i samarbete med designstudion Form Us With Love, är en unik modulär plattform skapad för att möta ökade behov av flexibilitet.

Designsamarbetet mellan Savo och Form Us With Love tog fart när båda parter insåg att som med så mycket annat så behöver också möbler anpassas efter ständigt förändrade arbetssätt och miljöer. Resultatet är Savo Spine, en modulär plattform som suddar ut gränsen mellan produktdesign och anpassningsbarhet på hela kontoret.

Det modulära plattformstänket föddes ur arbetsplatsens behov att växa eller krympa över tid och som därmed även kräver möbler som kan uppdateras, individanpassas och byggas om. Med flexibilitet och mobilitet som främsta egenskaper kan Spine anpassas till aktuella behov och byggas om och om igen.

– Spines design bryter mot den traditionella bilden av en kontorsstol och plattformen har många stilnivåer. Genom val av material och färger kan Spine gå från att vara neutral till en eyecatcher som tar för sig i rummet eller på hela kontoret, säger John Löfgren, Creative Director och Co-founder på Form Us With Love.

Som namnet antyder har Spine en “ryggrad” med ett steglöst fäste för att kunna justera höjden på rygg och nackstöd. Den modulära och flexibla designen gör att man kan använda och förändra plattformen som man vill och samtidigt hålla samman uttrycket på hela kontoret. Spine blir en röd tråd som knyter ihop allt från mötesrum till touch down-ytor i kontors och studiomiljöer.

Morgondagens arbetsplats kommer att vara ännu mer anpassningsbar och med Spine pushar vi flexibiliteten till nästa nivå och förverkligar hybridmöbler på riktigt

Craig Howarth, Chief Commercial Officer på Savo

Fakta

  • Modulär plattform
  • Finns i 6 olika varianter, 4 i normalhöjd och 2 höga med fotring
  • Meck i svart lack eller blästrad aluminium
  • Fotkryss i svart, vitt och polerad aluminium
  • Ljudavskärmande nackstöd i två storlekar
  • Heltapetserad rygg och sits i tyg eller skinn
  • Steglöst fäste i rygg för justering av rygg- och nackstöd
  • Säljstart mars 2023