Inspiration

Nordiskt och flexibelt på UC

Ferax fick uppdraget att skapa ett nytt kontor för UC som skulle fungera som en mötesplats med fokus på skandinavisk design, ergonomi och flexibla ytor där Savo 360 knyter samman uttrycket.

UC är Sveriges ledande leverantör av digitala företags- och konsumentinformationstjänster. Företaget har ca 220 medarbetare och hyrde tidigare lokaler på ca 4 000 kvm i Marievik. Men efter pandemi och mycket arbete hemifrån passade inte längre lokalerna för deras nya arbetssätt. Ferax fick förtroendet att axla helhetsuppdraget med utvärdering av arbetssätt, lokalens storlek och hur UC på bästa sätt kan attrahera framtidens medarbetare. UC flyttade till ca 1 150 kvm i Waterfront Building på Klarabergsviadukten mitt i Stockholm.

Kund: UC AB
Antal anställda: 250
Yta: 1 150 kvm
Plats: Waterfront Building, Stockholm
Verksamhet: Digitala företags- och konsumentinformationstjänster
Inredningsarkitekt: Anette Ellsäter, Ferax
Färdigställt: 2023

– Att trivas på sin arbetsplats är en viktig del av välmåendet. Kontoret behöver erbjuda något som hemmet inte har och det är mötet med kollegorna. På arbetsplatsen ska man känna att man får inspiration och input från andra och då måste miljön verkligen jobba för det, berättar Anette Ellsäter på Ferax.

Några önskemål var att arbeta med naturmaterial som trä, tyger av textilier med hållbar profil och att välja möbler från skandinaviska designers. Man valde därför Savo 360 i ek, med layer by layer design, av Olle Lundberg, med klädsel från 45 procent återvunnen ull.

– Savo 360 kommer till sin absoluta rätt här. Det är en hybrid stol med en skandinavisk design som är hållbar ur ett cirkulärt perspektiv, säger Anette Ellsäter.

Kontoret behöver erbjuda något som hemmet inte har.

Anette Ellsäter, Inredningsarkitekt på Ferax

I projektet har Ferax även haft fullt förtroende och ansvar för designen av lokalen, val av ytskikt, färgsättning, inredning och flyttlogistiken samt projektledning gällande teknik. I arbetet med layouten av kontoret var det viktigt att skapa smarta miljöer med mobila och flexibla möbler.
– Stolen är nätt och ergonomisk och tillsammans med EFG:s mötesbord HideAway på hjul med fällbar skiva kan man rulla undan både stolar och bord för att förändra miljöerna snabbt och smidigt!