Inspiration

Anrikt och kreativt på
Linnégatan

Nunchi är en reklambyrå i Göteborg med såväl nationella som internationella kunder. När byrån växte och behövde flytta till större lokaler var det givet att behålla favoritstolarna från Savo.

Nunchis kontorsflytt innebar ett byte från havsnära lokaler på Nya Varvet till en sekelskiftesvåning med takmålning, stuckatur och fiskbensparkett i centrala Göteborg. Paradvåningen på Linnégatan 9 ska enligt myten ha varit självaste Oscar II:s festvåning.
Byråns expandering genom omlokalisering och nyrekryteringar ställde krav på en hel del nya möbler, men inga nya arbetsstolar. Man valde i stället att behålla sina Savo Soul med meshrygg samt pallen Savo Joi med hjul och fotring.

Slutkund: Nunchi AB
Verksamhet: Reklambyrå
Inredningsarkitekt: Victor Johansson, Krook & Tjäder
Färdigställt: 2021
Plats: Göteborg
Yta: 188 kvm

En kombination av kreativitet och innovation
samtidigt som ergonomin finns där.

Victor Johansson, inredningsarkitekt på Krook & Tjäder

Ett stenkast från Nunchi sitter Krook & Tjäder, ett av Sveriges största arkitektkontor, som har inrett lokalerna. Krook & Tjäder ser det fysiska kontoret som ett verktyg för att stärka och bygga företagets kultur, något som märks tydligt hos Nunchi.

– Visionen var att skapa en inspirerande arbetsplats där stilsäkra och funktionella möbler samsas med utvalda föremål som speglar företagets personlighet. Mixen mellan 1800-talsarvet och återbruket av stolarna från Savo harmonierar med nya skandinaviska möbler från EFG. Det skapar en kombination av kreativitet och innovation samtidigt som ergonomin finns där, säger Victor Johansson, inredningsarkitekt på Krook & Tjäder.

Med undantag för möten, resor och olika uppdrag ute hos kunder tillbringar personalen på Nunchi åtta timmar om dagen i den stora ateljén, arbetandes i sina Savo Soul. Stolen följer kroppens naturliga rörelser och anpassar sig efter personen som sitter i stolen. Då reklambyrån arbetar nära i team och ofta ger varandra feedback är den mobila pallen Savo Joi ett bra komplement när man smidigt behöver rulla över till en kollegas skrivbord.
– Har man, som jag och min byråpartner, jobbat över 20 år i den här branschen så har man suttit i många riktigt obekväma stolar. Så när vi hittade rätt med Savo var det självklart att behålla dem. Ergonomin och kvaliteten slår allt vi tidigare testat! Våra anställda är också nöjda och det är viktigt för både produktiviteten och trivseln, säger Fredrik Malmborg, partner och copywriter på Nunchi.