Story

PUSHING SUSTAINABILITY FORWARD

På Savo vill vi göra produkter som är hållbara och behållbara. Vi började jobba med cirkulär design redan innan det fanns ett namn på det.

Syftet har alltid varit att våra produkter ska kunna leva så länge som möjligt och att det är komponenter som ska bytas ut vid behov och inte hela produkten. Faktum är att omkring 85 procent av klimatutsläppen som genereras av möbelindustrin kommer från produkten i sig. När vi nu är i övergången till en cirkulär ekonomi har behovet av att förlänga livslängd, värde och funktionalitet på produkter blivit uppenbart för att kunna producera inom gränserna för planetens resurser. Därför är också en hållbar och innovativ produktutveckling ett område där Savo gör mest nytta för klimatet.

LAYER BY LAYER – SAVO 360

Som ett led i vårt övergripande hållbarhetsarbete används 68 procent återvunnet och förnybart material i Savo 360. Stolen innehåller 26 procent trä vilket är ovanligt mycket för att vara en kontorsstol. Träet är FSC®-certifierat* vilket innebär att det kommer från ansvarsfullt producerad skog. Endast 5 procent av stolen består av plast där delarna är verktygsbaserade vilket minimerar spillet till endast 2 procent i produktionen! Stolens “layer by layer” design innebär att alla delar är separerbara och reparerbara, vilket gör det möjligt att uppdatera stolen med tiden eller återvinna materialet.

*FSC-licensnummer FSC-C009111

SAVO SOUL RECYCLED

En av våra bästsäljande stolar är vår svarta Savo Soul, därför var det självklart för oss göra en hållbar uppgradering av just den produkten. Savo Soul i svart utförande består av 48 procent återvunnen plast, aluminium och stål*. Bytet från jungfruplast till återvunnen plast gör att produktens totala klimatavtryck minskar CO₂ med hela 43 procent. Jämfört med en årlig försäljning av den förra varianten ger samma andel stolar med återvunnen plast en total årlig besparing av 660 ton CO₂. Detta motsvarar 100 bilresor jorden runt, varje år!

*beräknat på Savo Soul med plastfotkryss och meshrygg utan armstöd, utan nackstöd.