STORY

Savo Invite bjuder in till omedelbar komfort

Att sitta rätt ska vara enkelt och är en förutsättning för att må bra på jobbet. Genom intuitiva stolar som följer kroppens rörelser och inte kräver några inställningar når vi omedelbar komfort.

Savo Invite är en intuitiv stol som du sitter bra i direkt. Med endast ett reglage för höjdjustering passar den som mötesstol på kontoret eller på aktivitetsbaserade arbetsplatser där anställda inte har någon fast plats.

Enkelt och intuitivt på kontoret

Att sitta rätt är en grundläggande förutsättning för att må bra, engagera sig och prestera på jobbet. När kontoret allt oftare blir en plats för möten och umgänge ökar kraven på bekväma sittmöbler som passar alla utan att kräva några justeringar. Enkel och intuitiv är ledorden för en bra mötesstol, som också passar på aktivitetsbaserade arbetsplatser där anställda inte har någon fast plats. I en stol med många inställningar finns en risk att användaren struntar i att ställa in stolen, vilket resulterar i en dålig sittställning som inte är anpassad efter personen som sitter i den. Att sitta dåligt orsakar ofta ont i ryggen, men kan även leda till annan värk och belastningsskador samt trötthet och sjukskrivning. Genom att anpassa möblerna efter hur kroppen fungerar skapar vi förutsättningar för att sitta bra. Men eftersom alla människor är olika behöver vi ta hänsyn till varje användares behov och inte bara ta fram stolar som är bekväma, utan stolar som är bekväma för alla. Det gäller särskilt mötesstolar som till skillnad från den personliga arbetsstolen ska kunna passa många – utan att behöva några större justeringar.

Den unika tiltfunktionen Dynamic Lean® ger bekvämt stöd i länd- och korsryggen. Vid belastning sker en sömlös lutning av ryggstödet som följer kroppens rörelser, så att du på ett smidigt sätt kan ändra sittställning.

Luta dig tillbaka med Dynamic Lean®

Savos stolar utmärker sig genom att ge optimalt stöd och avlastning på ett enkelt och intuitivt sätt. Savo Invite är inget undantag. Med endast ett reglage för höjdjustering är Savo Invite en användarvänlig mötesstol som du sitter bra i direkt. Den unika tiltfunktionen Dynamic Lean® ger bekvämt stöd i både länd- och korsryggen vid belastning, utan att kräva några inställningar. I samma stund som du lutar dig tillbaka och sträcker ut ryggen sker en sömlös lutning av ryggstödet, vilket ger intuitivt stöd samtidigt som det uppmuntrar till rörelse och variation av arbetsställningar.

Stolsryggen följer kroppens rörelser och glider ner i en naturlig bana. Tillsammans med enkelheten och följsamheten i ryggen gör detta Savo Invite till en ultimat mötesstol för alla. Savo Invite passar bra i mötesrum samt på aktivitetsbaserade kontor och andra rörliga arbetsytor då den också går utmärkt att arbeta i kortare stunder.