STORY

Savo Joi – A core product

Både hjärnan och kroppen drar nytta av att inte sitta still för länge. Att variera och balansera sittandet hjälper till att förbättra hållningen, skärpa koncentrationen och hålla oss piggare under arbetsdagen. Savo Joi är kanske den enklaste och skönaste balanspallen som stimulerar ett aktivt sittande.

Savo Joi är designad för att avlasta och träna kroppen på samma gång. Eftersom inga inställningar behövs är det en flexibel stol som passar många.

Pallen Savo Joi har en joystickbas som tillåter pallen att röra sig 360 grader, så att det känns lite som att sitta balanserandes på en pilatesboll. Joystickbasen ger stabilitet samtidigt som man på aktiverar bål- och ryggmuskulaturen och förbättrar hållningen. Rörelserna för att hitta balansen kommer därför helt naturligt sittandes på Savo Joi. Du sitter i en korrekt och dynamisk ställning och kan luta pallen upp till 17 grader åt alla håll vilket håller i gång kroppen. Detta gör att ryggen hålls upprätt samtidigt som musklerna och blodcirkulationen stimuleras vilket ger nytt syre. Genom att balansera fötterna på den nedre delen av stolen använder du din balans på samma sätt som vid cykling. Tack vare den flexibla bottenplattan skapas rörelser som stärker din kropp. Att balansera sittandet kan hjälpa till att skärpa koncentrationen och hålla dig piggare under arbetsdagen.

Aktivt sittande under arbetsdagen

Att sitta aktivt bidrar till en minskad risk för värk vid stillasittande arbete eftersom användaren uppmuntras att röra på sig när hen sitter ner. Det förbättrar hållningen, stärker coremuskulaturen och fördelar belastningen av kroppen jämnt. Musklerna kring mage, höft och nedre rygg är kroppens kärna som binder samman över- och underkroppen. En stark core är viktigt för hållningen och de muskler vi behöver i vardagen och på fritiden.

Joystick-basen på Savo Joi stimulerar aktivt sittande genom att du balanserar, och ger fri rörelse i 360 grader.

Flera sätt att sitta aktivt

Gungstolen är kanske det äldsta exemplet på aktivt sittande men idag finns flera sätt röra mer på sig samtidigt som man sitter ner. Balansmatta, sadelstol, sittboll och balanspall är några exempel på sätt för att variera sin arbetsställning och sitta på ett mer aktivt sätt.

Balanspallar används ofta som spontana sittplatser, där man inte sitter hela dagen och är ett bra val för mindre mötesrum och vid ståbord. En balanspall är också fördelaktigt om man vill variera mellan att sitta och stå vid ett höj- och sänkbart skrivbord.