STORY

Savo Soul ger stöd i alla lägen

Att sitta bra är inte samma sak som att sitta still. I flexibla stolar som anpassar sig efter kroppen och ger stöd i alla positioner kan vi sitta skönt och varierat under hela arbetsdagen.

Savo Soul är en ergonomisk kontorsstol för alla. Med sin intuitiva funktion anpassar sig stolen omedelbart efter användaren så att du kan sitta skönt hela dagen. Savo Soul kan även finjusteras efter behov.

God ergonomi en förutsättning för att sitta bra hela dagen

Bristande ergonomi är ett av de vanligaste arbetsmiljöproblemen på kontoret idag. Felaktiga sittpositioner har en negativ inverkan på muskler, kotor och leder vilket kan leda till ont i rygg, nacke och axlar. Den senaste tiden har våra arbetssätt förändrats och många jobbar numera helt eller delvis på distans. Här är riskerna ännu större, då vi ofta saknar grundläggande ergonomiska förutsättningar som bekväma kontorsstolar eller höj- och sänkbara skrivbord i hemmet. Det är inte bara dåliga positioner som påverkar oss, långvarigt stillasittande kan också vara skadligt för hälsan. Rörelse och variation av arbetsställningar har visat sig minska risken för både värk och belastningsskador. Våra kroppar mår helt enkelt bra av att röra på sig! För att uppnå god ergonomi under hela dagen behöver arbetsplatsen utformas på ett sätt som förebygger skador och ohälsa. Det kan till exempel vara att kunna jobba i en upprätt arbetsställning med sänkta axlar och överarmarna nära kroppen, eller att ha en flexibel stol som anpassar sig efter kroppen och uppmuntrar till rörelse.

Funktionen Flexi Back följer kroppens naturliga rörelser även i sidled, håller ryggen upprätt och ger optimalt stöd i alla lägen.

Savo Soul – flexibelt sittande i alla lägen med Flexi Back®

Savo erbjuder de mest innovativa stolarna på marknaden med intuitiv design och hög ergonomi. Savo Soul har utvecklats för att vara ergonomisk utan att bli komplex, så att kropp och stol är i perfekt harmoni. Det är en stol för alla, som omedelbart anpassar sig efter användaren och är så intuitiv att du direkt förstår hur du ställer in den. Stolen kan även finjusteras efter behov, så att du kan sitta riktigt bra under långa dagar. Funktionen Flexi Back® följer kroppens rörelser automatiskt även i sidled, håller ryggen upprätt och ger optimalt stöd i alla lägen. Skifta sittställning fram och tillbaka eller från höger till vänster och känn hur Savo Soul hänger med i svängarna!

Ryggstödet och sitsen är synkroniserade för en extra smidig känsla. De kan även tiltas oberoende av varandra och ryggstödet kan låsas i fyra olika vinklar.

Den automatiska inställningen av ryggmotståndet gör att du tryggt kan luta dig bakåt med bekvämt stöd. Sitsen och ryggstödet kan tiltas var för sig oberoende av varandra och ryggstödet kan låsas i flera vinklar. Med sin intuitiva funktion stimulerar Savo Soul till nya sätt att sitta och arbeta på – både på arbetsplatsen och i hemmakontoret.