STORY

Savo Spine tar flexibilitet till nästa nivå

Kontor som satsar på flexibilitet för sina anställda är här för att stanna. Plattformen Savo Spine erbjuder flexibilitet i alla miljöer man kan använda den i, men också hur den kan utformas efter förändrade behov och arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

En modulär plattform för dynamiska miljöer

Arbetsplatsers anpassningsförmåga till anställdas önskemål om flexibilitet håller på att bli en förväntning snarare än en förmån. Enligt Rekryteringsrapporten 2022 har flexibilitet redan seglat upp som den viktigaste förmånen på jobbet till och med framför högre lön. Ur denna förväntning på framtidens sätt att jobba föddes Savo Spine, en modulär plattform som utmanar både vad en kontorsstol kan vara och vad den kan bli. Savo Spine är designad i samarbete med Form Us With Love. Studion är känd för att utforska kultur, industri och dagliga utmaningar för att skapa hållbara designlösningar som främjar förändring.

Flexibilitet på riktigt

Dagens kontorsmiljöer har färre naturliga barriärer och personliga kontor, men desto fler delade zoner. Savo Spine har en modulär konstruktion som kan anpassas efter miljöer, arbetsuppgifter och de behov som finns eller uppstår på arbetsplatsen.

Ibland kanske bara en pall med hjul behövs, andra gånger är det skönt att kunna fokusera på arbetet utan att störas av kollegor och oljud. Olika människor behöver helt enkelt olika saker från dag till dag. Om man exempelvis börjar med en stol med litet nackstöd är det enkelt att byta till ett större eller tvärtom.

Savo Spine går att få som pall, mötesstol med ryggstöd, hög pall samt arbetsstol med litet eller stort nackstöd. Alla varianter har hjul och kan kombineras med varandra, där Savo Spines designelement skapar en röd tråd genom hela kontoret oavsett vilka varianter man väljer. Tack vare layer by layer-designen kan komponenterna uppdateras för nya funktioner eller estetik, vilket gör att Savo Spine kan vara en naturlig del av arbetsplatsen under lång tid.