Story

Savos innovationer

Savos vision är att erbjuda den bästa sittupplevelsen genom innovativa kontorsstolar med intuitiv design. En vision som bekräftas av våra innovationer som ständigt driver oss framåt

1990
Savo lanserar ett nytt sätt att sitta på

När Savo lanserade det unika sittkonceptet Savo Flytande Vipp® var det en helt ny lösning för att sitta bekvämt under lång tid. Savo Flytande Vipp® står för att tillåta och stimulera rörelse samt ge stöd där och när det behövs. Generation 5, det multidynamiska sittsystemet var en verklighet. Att Savo var trendsättare bekräftades genom att andra leverantörer senare lanserade stolsmodeller med Free Float-mekanism.

1995
Tidlös design med Savo Studio 32

Savo Studio är en liten kontorsstol som utvecklades för mer än 30 år sedan men har uppgraderats för att passa ett modernt och intuitivt sittande. En stol med hög kvalitet och tidlös design som passar det aktivitetsbaserade kontoret, korttidssittande och inte minst hemmakontoret. En innovation som hållit över tid och som nu kan klassas som en ikon.

2014
Savo Soul blir en succé

Savo Soul blev en succé när aktivitetsbaserade arbetsplatser slog igenom och det uppstod ett behov av kontorsstolar som enkelt anpassar sig efter användarna. Savo Soul är intuitiv, följer automatiskt kroppens rörelser och styrkan ligger i dess enkelhet. De viktigaste inställningarna; sitthöjd, sittdjup och rygghöjd, kan snabbt anpassas efter en eller flera användare och nås enkelt när man sitter.

Stolens unika flexirygg, följer automatiskt ryggens rörelser. Savo Soul utvecklades även med en rygg med mesh som ger optimalt stöd i varje position.

2017
Balans med Savo Joi

Savo Joi är en pall med joysticksfunktion och var en ny sorts ergonomisk innovation när den lanserades 2017. Pallen stimulerar aktivt sittande tack vare mekanismen i stativet som tillåter användaren att röra sig i 360 grader. Känslan är nästan som att sitta och balansera på en pilatesboll, vilket stimulerar ryggmuskulaturen. Utgångspunkten var att jobba med kroppen i rörelse och hur man kan optimera sittandet. Idag finns många imitationer av Savo Joi, ett erkännande av produktens storhet och Savo som pionjär på området.