Inspiration

Färgstarkt och inbjudande hos Siemens

När Siemens huvudkontor flyttade till nya lokaler i Arenastaden, Stockholm var målet att skapa en inspirerande och aktivitetsbaserad arbetsplats där människor kan mötas och interagera på ett naturligt sätt. Siemens flytt innebar en övergång till en arbetsplats med en ökad flexibilitet och aktivitetsbaserad funktionalitet.

”Vi ville ha en personlig touch och lokaler som speglar andan på kontoret.”

Betina Ottosson, Location Manager, Siemens.

Kontoret är aktivitetsbaserat och landskapet är uppdelat i zoner för att få ned ljudvolymen. Layouten är en kombination av öppna ytor samt mötes- och konferensrum av olika storlekar, fördelat på fem våningar. Arbetsstationerna inreddes med höj-och sänkbara bord och Savo Soul med meshrygg.

Kontorsstolar i färg till mötesrummen

Savos erbjuder ett brett utbud av tyger som gör det möjligt att klä stolarna i vilken färg som helst. Det tog Siemens fasta på när man inredde små grupprum och enskilda rum med klädda Savo Invite utan armstöd och pallen Savo Joi i sprakande färger som matchar färgpaletten på mötesrummens väggar. Hela kontorets inredning är utformad för att främja interaktion samt för att motivera och inspirera medarbetarna.