Story

Själen i Savo Soul

Om du ska köpa en kontorsstol som passar perfekt på arbetsplatsen och hemmakontoret är Savo Soul ett givet val. Det är vår mest sålda produkt och det är inte svårt att förstå varför. Det mesta är faktiskt enkelt att förstå när det gäller Savo Soul.

En arbetsstol med få inställningsbehov

Med Savo Soul skapade vi en ergonomisk stol inte bara för dagens krav utan också framtidens behov. Utmaningen var att ta fram en kontorsstol med maximal komfort som passar som personlig stol, såväl som en stol för aktivitetsbaserade arbetsplatser där olika människor använder samma stolar. Stolen är byggd enligt den mest avancerade tekniken men utformad på ett enkelt sätt för personen som ska använda den. Själen i Savo Soul ligger därför i enkelheten och den höga komforten. De viktigaste inställningsbehoven; sitthöjd, sittdjup och rygghöjd, nås enkelt när man sitter i stolen. Den automatiska inställningen av ryggmotståndet och flexiryggen följer kroppens rörelser även i sidled. Den exceptionella designen med få reglage gör Savo Soul till en av marknadens mest användarvänliga stolar.

”En kontorsstol för framtiden ska funka lite som en smartphone. Den ska vara självinstruerande, enkel att använda och passa alla. Och den ska ha känsla. Det var vårt utgångsläge med Savo Soul. Enkelhet har varit ledordet hela vägen samtidigt som ergonomi och kvalitet har haft högsta prioritet fick vi inte tappa Savos själ. En riktig utmaning som jag med stolthet ser resultatet av idag!”

Olle Lundberg, designer Savo Soul

Designa stolen efter behov och smak

Savo Soul finns i flera höjder med helklädd rygg och även med rygghöjd 50 i mesh. Skapa en unik stol genom val av tyg, tre olika sitsar och tre sorters mesh med olika transparens och färger. Vill du matcha vita bord med vita kontorsstolar? Savo Soul går att få i vitt och kan fås med vit meshrygg för ett stilrent och monokromt uttryck. Stolen kan fås i svart, blank eller grå variant samt med olika hjul beroende på vilket underlag den ska stå på. Savo Soul finns också i varianten Savo Soul High med hög sitthöjd som passar bra till höga bord. Alla varianter av Savo Soul är märkta med Möbelfakta vilket innebär att den uppfyller höga kvalitetskrav, att produktionen är miljöanpassad och att de som tillverkat möbeln arbetar under rättvisa villkor.