Story

Savo 360

Savo 360 utmanar hur en flexible kontorsstol kan se ut med sina unika trädetaljer. På Savo sätter vi alltid kvalitet före kvantitet och jobbar ständigt för att förbättra sittupplevelsen. Vi nöjer oss inte förrän användarvänlighet och design står i absolut harmoni. Något som är extra märkbart på Savo 360!

En kontorsstol i trä?

Bakgrunden till Savo 360 var att ta fram en hållbar arbetsstol helt i trä, även fotkryss och armstöd, där alla delar skulle vara utbytbara. Ett fotkryss i trä är dock tungt och komponenterna j-bar och rygg är mest lämpliga för att nyttja träets svikt och estetik. Resultatet är en hybrid mellan kontorsstol och trästol, med en okonventionell design som är hållbar ur ett cirkulärt perspektiv. Ursprungstanken med utbytbara delar är införlivad i produkten eftersom alla delar är separerbara vilket gör det möjligt att förändra stolen med tiden. Det här är en smart och intuitiv stol där ergonomin är inbyggd genom svikten i träet som ger omedelbar komfort. Delarna i ek eller ask skapar dessutom ett levande och naturligt uttryck som får den att sticka ut och påverka omgivningen. Med möjlighet att välja färg på både trädetaljer och klädsel är Savo 360 enkel att anpassa till alla miljöer.

Hållbar och flexibel i olika miljöer

Savo 360 står för hög flexibilitet under arbetsdagen och är designad för att främja rörelse. Den kan dessutom fås med skrivplatta som kan vridas 360 grader, både runt stolen och sin egen axel. Som ett led i Savos övergripande hållbarhetsarbete används återvinningsbara material i produktionen. Savo 360 har en lång livslängd eftersom stolen kan uppdateras istället för att ersättas vid slitage. Stolens minimalism med få men smarta funktioner gör den bekväm och användarvänlig till såväl skrivbordsplatsen som till mötesrummet.

Synliga trädetaljer

Smälter in i många miljöer ​

Intuitiv design

Rörelsefrihet i 360 grader​

Höj- och sänkbar

Rullbar och snurrbar

Finns i flera varianter ​

Hållbar design med utbytbara delar

Minimalt antal inställningar

Design: Olle Lundberg, LundbergDesign

Relaterade produkter

Inspiration

story

Savo 360 – Allround all day

Savo 360 är precis vad du vill att den ska vara en arbetsstol, mötesstol, en stol i receptionen eller en sittplats på kontorshotellet.

Upptäck mer

STORY

Savo 360 Skandinavisk och smart design

Savo 360 är designad av Olle Lundberg och är en smart och intuitiv stol med en skandinavisk design där omtanke lagts på detaljer som höjer funktionen och estetiken.

Upptäck mer