Story

Savo 360 Skandinavisk och smart design

Savo 360 är designad av Olle Lundberg och är en smart och intuitiv stol med en skandinavisk design där omtanke lagts på detaljer som höjer funktionen och estetiken.

Designen med delar i synligt trä öppnar upp för att experimentera med färger som ger stolen precis rätt uttryck. Rygg och j-bar finns i ek och vit- och svartpigmenterad ask men går att få i vilken NCS-färg som helst. Färgade trädetaljerna gör att stolen enkelt kan matchas med klädseln eller miljön den placeras i. Savo 360 kommer i normal och hög variant med skrivplatta som tillval för normal variant.

Stolens runda former gör att den smälter in fint i olika miljöer utan att ta för mycket visuell plats. Den generösa sitsen kombineras antingen med helklädd rygg eller klädd framsida. Designvalet ger två olika uttryck och dragkedja eller tygkulör i en kontrasterande färg sätter ytterligare prägel på stolen. Den runda formen på sitsen kommer igen på den höga variantens fotring och den vridbara skrivplattan som kan fås till låg variant. Savo 360 är en stol man vill behålla eftersom trämaterialet och de klassiska formerna lever länge. Trä skapar ett naturligt liv och får patina med åren vilket bara ger stolen mer karaktär. Stolen kan uppgraderas med tiden eftersom alla delar är utbytbara och reparerbara.

Människan i fokus med smarta funktioner

Savos ledstjärna är intuitiv design eftersom vi fokuserar mer på sittandet som position än stolen som produkt. Det ska vara enkelt att sitta och att justera sittandet om man behöver. Kroppen är flexibel och det är Savo 360 också. Det är en stol som främjar rörelse och skrivplattan kan vridas 360 grader, både runt stolen och sin egen axel. Stolen är höjdjusterbar för att ge optimalt stöd, oavsett längden på personen som sitter i den. Ryggstödets reglage har lettring för optimalt grepp och kan fås i naturanodiserad eller svartanodiserad aluminium.

Relaterade produkter

Inspiration

story

Intuitiv design för ett bättre sittande

Varje bra produkt startar med att man försöker lösa ett problem. Vi tycker att ergonomiska kontorsstolar ofta är onödigt komplicerade. Många bra funktioner…

Upptäck mer

STORY

Savo 360 är äntligen här!

Nu lanserar vi Savo 360 – en nyhet som genom sina unika trädetaljer utmanar hur en flexibel kontorsstol kan se ut.

Upptäck mer