Story

Intuitiv design för ett bättre sittande

Varje bra produkt startar med att man försöker lösa ett problem. Vi tycker att ergonomiska kontorsstolar ofta är onödigt komplicerade. Många bra funktioner och inställningar gör ingen nytta om den som ska använda stolen inte vet hur man ska göra för att sitta bra. För sittandet är det vi värnar om på Savo.

Ergonomin finns i våra stolar från första sekund och gör bekvämt sittande till det enklaste i världen. Vi arbetar alltid utifrån principen people first vilket avspeglas i alla våra produkter. Genom intuitiv design, genomtänkt konstruktion och hållbara materialval erbjuder vi stolar med kvalitet i världsklass. Allt för att kunna sitta på bästa möjliga sätt hela arbetsdagen.

Reduce, reuse and recover

På Savo minskar vi ständigt vår miljöpåverkan genom att använda material, energi och resurser på ett effektivt och klimatsmart sätt. Som ett led i vårt övergripande hållbarhetsarbete används 68 procent återvunnet och förnybart material i nya Savo 360. Stolen består av hela 26,3 procent trä vilket är ovanligt mycket trä för att vara en kontorsstol. Träet är FSC-certifierat* vilket innebär att det kommer från ansvarsfullt producerad skog. Endast 4,8 procent av stolen är plast där delarna är verktygsbaserade vilket minimerar spill till 2 procent i produktionen!

Den slimmade designen och de få funktionerna på stolen reducerar material vid tillverkning. Stolen tar dessutom mindre plats vid transport än många andra klassiska arbetsstolar tack vare sin praktiska storlek. Den cirkulära designen med “layer by layer” innebär att alla delar är separerbara och reparerbara, vilket gör det möjligt att uppdatera stolen med tiden eller återvinna materialet.

*FSC-licensnummer FSC-C009111

Relaterade produkter

Inspiration

story

Savo 360 – Allround all day

Savo 360 är precis vad du vill att den ska vara en arbetsstol, mötesstol, en stol i receptionen eller en sittplats på kontorshotellet.

Upptäck mer

STORY

Savo 360 är äntligen här!

Nu lanserar vi Savo 360 – en nyhet som genom sina unika trädetaljer utmanar hur en flexibel kontorsstol kan se ut.

Upptäck mer